Ahmet Türk: Bu seçimlerde büyük oy oranıyla kazanmalıyız

Mêrdîn Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayı Ahmet Türk, DEM Parti'nin Şirnex Belediye eşbaşkan adaylarına destek ziyaretinde bulundu. Türk, "Bu seçimlerde büyük bir oy oranıyla kazanmalıyız" dedi.

31 MART SEÇİMLERİ

DEM Parti'nin Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Ahmet Türk, partilerinin Şirnex Belediyesi eşbaşkan adaylarına destek ziyaretinde bulundu.

Ahmet Türk'ü, belediye eşbaşkan adayları Berivan Kutlu ve Turan Saltan, DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal Aslan ve partililer karşıladı.

Türk, yaptığı konuşmada, "Kürt halkı bugüne kadar özgürlük için çok büyük bedeller ödedi. Devletin baskısı ve zorbalığı ne kadar artarsa artsın, halkımız hiçbir zaman boyun eğmedi. Kurdistan topraklarında sesimiz güçlü bir şekilde çıkmazsa, devletin zorbalığı ve baskısı daha da artacaktır. Bunun için bu seçimlerde büyük bir oy oranıyla kazanmalıyız" ifadelerini kullandı.

 Türk, cezaevinde rehin tutulan Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve diğer Kürt siyasetçileri de hatırlatarak, "Fikir ve düşünceleri nedeniyle binlerce arkadaşımız cezaevinde. Bu arkadaşlarımız Kürt halkına ve siyasetine sahip çıktığı için bugün cezaevindeler. Halklarının geleceğine sahip çıktıkları için tutuklandılar. Kurdistan'da kimliğimizi kendi elimizle belirlemeliyiz. Kurdistan’da kimliğimizi kendi elimizle belirlemeliyiz. O zaman şu an kirli bir siyaset yürüten devlet de, bu siyasetini değiştirmek zorunda kalacak. Kürtsüz siyasetle iktidar yürümez ve demokrasi inşa edilemez" diye ekledi.

Türk ve beraberindekiler, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Sağanak yağış altında esnafları ziyaret eden DEM Partililere, halkın yoğun ilgisi gözlendi. Türk'ün akşam saatlerinde partisi tarafından verilecek iftar yemeğine katılması bekleniyor.